Δραστηριότητες

Οι καλύτερες εποχές για να γνωρίσει κάποιος το νησί & να λάβει μέρος σε διάφορες δραστηριότητες είναι η άνοιξη (Μάϊος - Ιούνιος), το καλοκαίρι & το φθινόπωρο (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος)

Πεζοπορία
Περιηγηθείτε στα μονοπάτια που ενώνουν τα χωριά μεταξύ τους. Ανακαλύψτε τοποθεσίες όπως οι καταρράκτες των Αποστόλων, ή τα παλιά γερμανικά μεταλλεία του 1903.

Ο Θεολόγος είναι η παλιά πρωτεύουσα του νησιού και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών προς όλο το νότιο τμήμα του νησιού. Στην αρχιτεκτονική του χωριού κυριαρχεί η πέτρα. Έχει υπέροχα καλντερίμια για να περιηγηθείτε, παλιά αρχοντικά και λαογραφικό μουσείο. Μπορείτε, επίσης, να ακολουθήσετε το μονοπάτι στο ρέμα με το μοναδικό πέτρινο γεφύρι, τα ερείπια των νερόμυλων και τον καταρράκτη. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανηφορίσετε στην πλαγιά με τα χαλάσματα του παλιού οικισμού "Πολίτες".

Το Κάστρο είναι ο παλιότερος οικισμός του νησιού και βρίσκεται βορειοανατολικά των Λιμεναρίων σε απόσταση 12 χλμ. Βρίσκεται σε υψόμετρο 500μ και δεν διακρίνεται από τα πεδινά. Υπάρχουν δύο διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτάσετε εκεί. Ο κύριος δρόμος είναι από τα Καλύβια των Λιμεναρίων, πρόσφατα ασφαλτοστρωμένος, προσφέρετε κυρίως για οδήγηση. Η εναλλακτική διαδρομή περνά από τους καταρράκτες των Αποστόλων. Το τοπίο είναι μαγευτικό, καθώς θα περάσετε μέσα από πλατάνια ελαιώνες και πευκοδάση. Θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την πραγματική επαφή με τη φύση του νησιού.

Το Καζαβίτι είναι ένας από τους πιο καλοδιατηρημένους αρχιτεκτονικά παραδοσιακούς οικισμούς της Θάσου. Μπορείτε να επιλέξετε ένα από τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια που ξεκινούν από την πλατεία του χωριού και εκτείνονται σε όλη τη γύρω περιοχή. Η διαδρομή είναι εντυπωσιακή και καταλήγει σε ξωκλήσια με πανοραμική θέα.


Jeep Safari Η Θάσος έχει μια μοναδική άγρια ομορφιά που συνδυάζει πευκόφυτα βουνά και άγρια φύση με αμμώδεις παραλίες και γαλάζια νερά. Ένας μοναδικός και περιπετειώδης τρόπος για να εξερευνήσετε το εσωτερικό του νησιού είναι να συμμετάσχετε σε οργανωμένες εκδρομές Jeep Safari.

Καταδύσεις
Οι επιλογές είναι πολλές. Οι παραλίες Μεταλλεία, Τρυπητή, Πευκάρι, Ποτός Ψιλή Αμμος, βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και θα αποζημιώσουν την κοντινή αναζήτησή σας. Αν πάλι θέλετε να απομακρυνθείτε περισσότερο τότε οδηγήστε στις Αλυκές και στις παραλίες κοντά στο μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Boat Trip
Σε ένα μέρος που φημίζεται από την αρχαιότητα για τις θαλάσσιες δραστηριότητες των κατοίκων του, μπορείτε να βρείτε μαρίνα σκαφών στον Ποτό και στα Λιμενάρια, και πλήθος καλών αγκυροβολίων κοντά στις ακτές. Η ενοικίαση ενός σκάφους μπορεί να σας προσφέρει ένα μοναδικό συναίσθημα ελευθερίας. Μπορείτε να νοικιάσετε ένα σκάφος και να απολαύσετε το όμορφο Αιγαίο και να επισκεφθείτε μερικές από τις απομονωμένες παραλίες, οι οποίες δεν είναι προσβάσιμες με κανέναν άλλο τρόπο.

Ποδήλατο
Η επιλογές για εξερεύνηση είναι πολλές αναλόγως του είδους του ποδηλάτου που σας ταιριάζει. Μπορείτε να ακολουθήσετε το οδικό παραθαλάσσιο δίκτυο ή να χαθείτε στα διάφορα μονοπάτια αν σας ενδιαφέρει το Mountain Biking. Η Θάσος αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της ορεινής ποδηλασίας οι οποίοι έχουν στη διάθεσή τους ένα πυκνό δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών με εντυπωσιακές εναλλαγές τοπίου και υπέροχα σημεία πανοραμικής θέας. Αν δεν έχετε ποδήλατα μπορείτε να νοικιάσετε σε διάφορα σημεία του νησιού.